Doğurtma tekniğindeki 1 numaralı kesi, bazı önemli bağların olduğu alana denk gelmektedir. Bu one numaralı kesi olmadan doğurtmanın sadece two numaralı kesi ile de yapılması mümkündür. Bilimsel olarak literatüre, tek kesi ile yapılan doğurtma tekniğinin gelişimine katkıda bulunmuş olmak benim için ayrıca mutluluk vericidir. Bu durumda sağ ve sol alt burun ucu kıkırdakları (yukarıdaki resimde bulunan lacivert alan) sadece 2 numaralı kesi ile deliklerden dışarı ayrı ayrı doğurtulup şekillendirilebilinir. Ancak tüm doğurtma tekniklerinde bu sağ ve sol kıkırdakları birbirine dikebilmek için hepsini tek bir burun deliğinden ayrıca çıkarmak gerekmektedir. Kapalı burun ameliyatının ileri hali olan doğurtma teknikleri, burun ucu kıkırdaklarına direkt hakimiyet olanağı verse de, dokular kendi orijinal anatomik pozisyonlarında ve açılarında değil de burun deliklerinden çekildikleri pozisyonda şekillendirildiklerinden ötürü, her hastaya uygun değillerdir.
three) Nefes alma:Özellikle ciddi eğrilik nedeni ile burun boşluğundaki alan daralan hastalarda septoplasti, et büyüklükleri varlığında konka tedavileri ve kıkırdak yetmezliği durumunda valf onarımları gibi fonksiyonel teknikler ile nefes alma problemleri giderilebilmektedir.
Dikişlerin Alınması: Eğer ameliyat sırasında dikiş kullanılmışsa, bu dikişler genellikle bir hafta sonra alınır.
Burun estetiği ameliyatında burun kemikleri kırılmaz. Kemikler çeşitli aletlerle kontrollü olarak kesilir ve/veya törpülenir. Bu işlem için en sık cerrahi aletler kullanılır. Bunlara ek olarak mikromotor ve ultrasonik kemik şekillendirme cihazı olan Piezotome gibi cihazlar da kullanılmaktadır.
İç Burun Valfi: En yüksek hava yolu direncini oluşturan bölgedir ve üst lateral kıkırdak alt konka başı ve burun septumu tarafından sınırlanır.
İleri dönemlerde burun yapılarının desteklenmesi için çeşitli greftleme teknikleri kullanılabilir. Yumuşak doku zarfının kasılması burun yapısının zamanla değişimine yol açar ve bu durum estetik açıdan düzeltmeler gerektirebilir.
Oluşan Ayrıntılar Burada şişlik çOkay daha büyük olabilir. Kemik ve kıkırdak üzerinde yapılan değişimler hastanın burun yapısının değişmesini sağlar.
Rinoplasti de dahil olmak üzere tüm cerrahi prosedürler bir dereceye kadar chance taşır. Rinoplasti sonrası olası komplikasyonlar şunlardır:
Rinoplasti ameliyatı , genellikle genel anestezi altında yapılır. İşlem sırasında, burun üzerindeki cildi kaldırmak için bir kesik yapılır ve burun kemikleri ve kıkırdakları yeniden şekillendirmek için gerekli olan işlemler yapılır.
Ameliyat Teknikleri: Kullanılan cerrahi teknikler, burun estetiği sonrası yapılan işlemlere bağlı olarak burun düşmesine neden olabilir. Uygun cerrahi planlama ve uygulama önemlidir.
En çOkay endişe duyulan konulardan biri de burun estetiği sonrası iz kalıp kalmayacağıdır. Kapalı rinoplasti sırasında burun cildine kesi atılmadığı ve tüm müdahaleler burun deliklerinden gerçekleştirildiği için hastalar iz sorunu yaşamazlar.
Başınız yukarda yatınız. Başınızı yana forty five dereceden fazla çevirmeyiniz. Daha fazla hareket ederseniz burnunuzda eğriliğe neden olabilirsiniz. Buna ameliyattan sonraki 3 hafta boyunca uyunuz.
Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar normaldir, ancak bunları limit etmek için soğuk kompresler veya buz torbaları kullanılabilir.
Burun ameliyatının sınırlarını anlamalı ve prosedür için makul hedeflere sahip olmalıdır.